Posted on Hozzászólás most!

Nem rejtély, csak ki kell ismerni: a kombinált bőr

Megosztás

A megfelelő bőrápolás ott kezdődik, hogy tisztában vagyunk azzal, milyen típusú a bőrünk. Ennek alapján válogatjuk össze kozmetikumainkat, és e szerint alakítjuk ki mindennapos bőrápolási rutinunkat is.

Azoknak, akiknek kombinált a bőrük számos dologra kell odafigyelniük. Ameddig sokunknál csak annyiban különbözik a téli és nyári bőrápolás, hogy télen valamivel több hidratálásra lehet szüksége az arcunknak, addig a vegyes típusú bőrnek évszakonként más-más gondoskodás kellhet.

És itt még nem áll meg a történet: akinek kombinált a bőre az már hozzászokott, hogy olyan, mintha két típusú arcbőrrel élne együtt.

Gyakorta előfordul, hogy az arc bizonyos területei kicsit zsírosabbak, míg más részek hámlásra hajlamosabbak, szárazabbak. Persze ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy a T-vonalat (áll, orr, homlok) egyféle arcápoló krémmel, az arc többi részét pedig más krémmel kell kenegetni. Egyszerűen csak meg kell találni azt a kifejezetten vegyes típusú bőrre kifejlesztett krémet (lehet nappali és éjszakai is), ami egyszerre segít visszaállítani a bőr normál állapotát minden területen.

Ha van egy jó arckrémünk kombinált bőrre, máris sikerrel indulunk csatába nem mindennapi, ultratörődést igénylő bőrünkkel szemben.

Nem rejtély, csak ki kell ismerni: a kombinált bőr
A Kecskevajas krém kombinált bőrre is tökéletes választás

Arckrém kombinált bőrre és más hasznos kiegészítő kozmetikumok

A kombinált bőr ápolásának kulcsa azonban nem csak annyi, hogy megtaláljuk a megfelelő arckrémet. Fokozottan kell odafigyelnünk arra is, hogy ha bármilyen más kozmetikumot használunk (fényvédőt, ránctalanítót, alapozót stb.) azokkal sem szabad soha rontanunk vegyes típusú bőrünk állapotán, lehetőleg egyik területen sem.

Érdemes odafigyelni arra, hogy ne használjunk olyan terméket, ami a zsírós részeket még zsírosabbá, a szárazakat pedig még hámlásra hajlamosabbá teheti. Lehetőleg a száraz területeken (és csak azokon) használjunk gazdagabb állagú hidratáló krémet, míg az arc olajosabb, zsírosabb részein mindenképp kerüljük a tápláló krémeket, mert ezek csak még zsírosabbá és csillogóbbá tehetik a problémásabb területeket.

A kombinált bőrrel sem lehetetlenség együtt élni. Figyeljünk a jelzéseire és arra, hogyan viselkedik egy-egy kozmetikai termék használata után!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük