Adatvédelmi irányelvek

1. A jelen dokumentum célja

A jelen Adatvédelmi tájékoztató (a továbbiakban „Tájékoztató”) az érintett (a továbbiakban „Felhasználó” vagy „Ön”) személyes vagy névtelen adatai kezelésének feltételeit tartalmazza. Kérjük, olvassa el figyelmesen az alábbi feltételeket!

2. Jelen dokumentum elérhetősége és frissítése

Jam Solution Kft. fenntartja a jogot, hogy a jelen dokumentumot bármikor egyoldalúan módosítsa. Javasoljuk, hogy időről időre tájékozódjon a https://www.kurland.hu webhelyen (a továbbiakban „Webhely”) közzétett legfrissebb információkról.

3. Adatkezelő

A Webhelyen közzétett adatok feldolgozója Jam Solution Korlátolt Felelősségű Társaság. (a továbbiakban Jam Solution Kft.) mint adatkezelő.

Bejegyzett székhely: 1051 Budapest Vigyázó Ferenc utca 4.

Cégbíróság: Fővárosi Cégbíróság

Cégjegyzékszám: 01-09-299205

Adószám: 25969601-2-41

E-mail-cím: [email protected]  

A megadott adatok a következő személyek számára hozzáférhetők:

  • Jam Solution Korlátolt Felelősségű Társaság (Jam Solution Kft.) az adatgyűjtés céljának elérésében érintett munkavállalói és vezetői;
  • Deeves Creative Kft. számítógépes rendszerének üzemeltetésével és karbantartásával kapcsolatos különböző feladatokat ellátó IT-szakemberek.

4. Az adatkezelés módja és helyszíne

Minden, Jam Solution Kft. rendelkezésére bocsátott személyes információnak minden szempontból valósnak, teljesnek és pontosnak kell lennie.

A Felhasználó által megadott személyes adatok feldolgozása a következő célokból történik:

4.1 Analitika

Google Analytics (Google Inc.)

A Google Analytics a Google Inc. (“Google”) webes elemzési szolgáltatása. A Google felhasználja az összegyűjtött adatokat a webhely használatának nyomon követésére és vizsgálatára, hogy jelentéseket készítsen tevékenységeiről és megossza őket más Google-szolgáltatásokkal.

A Google az összegyűjtött adatokat felhasználhatja a saját hirdetési hálózatának hirdetéseinek kontextualizálására és személyre szabására.

Gyűjtött személyes adatok: Cookie-k és felhasználási adatok.

A feldolgozás helye: Amerikai Egyesült Államok – Adatvédelmi irányelvekLetiltás.

Google Tag Manager (Google Inc.)

Google Tag Manager a Google Inc. analitikai szolgáltatása.

Gyűjtött személyes adatok: Cookie-k és felhasználási adatok.

Place of processing: US – Adatvédelmi irányelvek.

Facebook Ads conversion tracking (Facebook, Inc.)

Facebook Ads konverziókövetése a Facebook, Inc. analitikai szolgáltatása, amely összekapcsolja a Facebook hirdetési hálózatából származó adatokat a webhelyen végrehajtott műveletekkel.

Gyűjtött személyes adatok: Cookie-k és felhasználási adatok.

Place of processing: US – Adatvédelmi irányelvek.

Google AdWords conversion tracking (Google Inc.)

A Google AdWords konverziókövetés a Google Inc. által nyújtott elemzési szolgáltatás, amely összekapcsolja a Google AdWords hirdetési hálózatából származó adatokat a webhelyen végrehajtott műveletekkel.

Gyűjtött személyes adatok: Cookie-k és felhasználási adatok.

Place of processing: US – Adatvédelmi irányelvek.

4.2 Kapcsolattartás a Felhasználóval

Kapcsolat űrlap (Webhely)

A Kapcsolat Űrlap kitöltésével a Felhasználó felhatalmazza a Webhelyet, hogy felhasználja a megadott adatokat információkéréssel kapcsolatos válaszra, ajánlatadásra vagy bármi más típusú kérésre, ahogyan azt az űrlap fejléce jelzi.

Gyűjtött személyes adatok: e-mail cím, telefonszám, keresztnév és vezetéknév.

Levelezési lista vagy hírlevél (Webhely)

A levelezőlistára vagy a hírlevélre történő regisztrációval a Felhasználó e-mail címe hozzá lesz adva azon személyek névjegyzékéhez, akik e-maileket kaphatnak, amelyek kereskedelmi vagy promóciós információkat tartalmaznak a webhelyen. Az Ön e-mail címe is hozzáadható ehhez a listához a Webhelyre történő regisztráció vagy a vásárlás után.

Gyűjtött személyes adatok: e-mail cím, keresztnév és vezetéknév.

Telefonos kapcsolat (Webhely)

A telefonszámukat megadó felhasználók megkereshetőek a Webhelyhez kapcsolódó kereskedelmi vagy promóciós célokból, valamint a támogatási kérelmek teljesítéséhez kapcsolódóan.

Gyűjtött személyes adatok: telefonszám.

5. Az adatkezelés jogalapja

5.1. Az adatok kezelése az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvényben (a továbbiakban „Info tv.”) és a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól szóló 2008. évi XLVIII. törvényben (a továbbiakban „Reklámtörvény”) foglaltaknak megfelelően történik.

Az adatkezelés jogalapja

  • A Felhasználónak az Info tv. 5. cikke (1) bekezdésének a) pontja értelmében adott hozzájárulása és
  • A Felhasználónak a Reklámtörvény 6. cikkének (1) és (2) bekezdése értelmében adott hozzájárulása.

5.2. 2018. május 25-től az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 (2016. április 27.) a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK rendelet hatályon kívül helyezéséről szóló rendeletének (a továbbiakban „általános adatvédelmi rendelet”) rendelkezései lesznek az irányadók. A fenti dátumtól kezdődően az adatkezelés jogalapja az érintettnek az általános adatvédelmi rendelet 6. cikke (1) bekezdésének a) pontja szerinti hozzájárulása.

6. Hozzájárulás a jelen Tájékoztató rendelkezéseihez

Jam Solution Kft. hírlevelére a megfelelő jelölőnégyzet(ek) bejelölésével való feliratkozáskor a Felhasználó kifejezett és önkéntes hozzájárulását adja, hogy Jam Solution Kft. a Felhasználó személyes adatait a jelen Tájékoztató és az adatvédelemről szóló törvény rendelkezéseinek megfelelően kezelje.

7. Cookie-k (sütik)

Jam Solution Kft. ezúton tájékoztatja a Felhasználót, hogy a Webhely bizonyos részeinek letöltésekor a webszerver automatikusan kis adatfájlokat, ún. cookie-kat („Cookie”) küld a Felhasználó Eszközére. Bizonyos esetekben ezek az adatfájlok a magyar adatvédelmi törvény értelmében személyes adatnak minősülnek. Ezen adatfájlok használatát a Webhely megfelelő üzemeltetése indokolja, és az adatfájlok gyűjtésének célja, hogy névtelen információt nyújtsanak a Felhasználónak a Webhelyen történt látogatásáról. A Felhasználó a Cookie-k használatát a böngésző megfelelő beállításával szabályozhatja. Ha azonban a Felhasználó a Cookie-k letiltása mellett dönt, előfordulhat, hogy a Webhely bizonyos funkciói vagy szolgáltatásai nem megfelelően működnek majd.

A Felhasználó eseti alapon elfogadhatja vagy elutasíthatja a Cookie-k használatát, vagy a böngésző megfelelő beállításával valamennyi Cookie használatát elutasíthatja. Ennek módjáról és a Cookie-król bővebb információ a következő webhelyen található: https://www.youronlinechoices.eu/. Ha a Felhasználó a Cookie-k letiltása mellett dönt, a Webhely bizonyos oldalaihoz csak korlátozott hozzáféréssel rendelkezik majd.

A Cookie típusa A Cookie használatának célja A Cookie megőrzésének időtartama
Google Analytics     A Webhely a Google Analytics eszközt arra használja, hogy információt gyűjtsön és elemzéseket végezzen arról, hogy a Felhasználó miként fér hozzá a Webhelyhez, és hogyan használja azt. Ezek az információk jelentések készítésére szolgálnak, valamint segítséget nyújtanak a Webhely továbbfejlesztéséhez. Az adatok gyűjtése – beleértve a Webhely felhasználóinak a számát, azt, hogy a Felhasználó honnan érkezett a Webhelyre, és mely oldalakra látogatott el a Webhelyen – névtelen formában történik. Az összegyűjtött adatok nem vezethetők vissza a Felhasználóhoz. A Google adatvédelmi irányelveiről bővebben itt tájékozódhat. Google Analytics Cookie-k akkor jönnek létre, amikor a Felhasználó olyan webhelyre látogat, amelyre érvényes Google Analytics-követőkódot telepítettek. A Cookie-k a fent megjelölt időponttól számítva legfeljebb 2 évig tárolódnak a Felhasználó Eszközén.  Ezzel kapcsolatban bővebb információ ide kattintva található.
Munkamenet-azonosító     A munkamenet-Cookie-k lehetővé teszik, hogy a Webhely felismerje a Felhasználót, ezáltal a Felhasználónak nem kell a már megadott adatokat ismételten megadnia. Az információk tárolása az aktuális munkamenet végéig tart. A munkamenet a Webhely Felhasználó általi látogatásának időtartamát jelenti. A munkamenet végével az összegyűjtött adatok a továbbiakban nem lesznek hozzáférhetők.
Állandó Cookie-k     Az állandó Cookie-k a Felhasználó által meghatározott nyelvi beállításokra emlékeznek. A Cookie-k 1 év után automatikusan törlődnek.  
Facebook-képpont A Facebook-képpont olyan kód, amely lehetővé teszi a Felhasználó viselkedésének és konverzióinak nyomon követését. A Cookie lehetővé teszi, hogy a Facebook jelentést készítsen a Facebook-hirdetések által kiváltott műveletek számáról, továbbá információt gyűjtsön arról, hogy azon látogatók közül, akiknek megjelennek a hirdetéseink, kik hajtanak végre egy adott műveletet (pl. vásárolnak) a Webhelyen, és optimalizálja a hirdetések megjelenítését a kívánt műveletek még nagyobb mértékben való kiváltására. A Cookie-k legfeljebb 180 hónapig tárolódnak a Felhasználó böngészőjében.

8. Linkek

Felhívjuk figyelmét, hogy a Webhelyen olyan hivatkozások is találhatók, amelyek más webhelyekre vezetnek. Az ilyen külső webhelyek használatára az adott webhely adatvédelmi szabályzata vonatkozik, és a külső hivatkozásra vagy a megfelelő gombra történő kattintást követően Jam Solution Kft. nem képes befolyásolni a személyes adatok gyűjtését, tárolását vagy kezelését.

9.  Az adatkezelés időtartama

9.1. A Webhelyre feltöltött személyes adatok megtartásának időtartama a Felhasználó aktivitásától függ. A Felhasználó személyes adatait a Felhasználó utolsó tevékenységét Jam Solution Kft. hírlevelének, blogjának megnyitását) követő 1 év múlva töröljük abban az esetben, ha Jam Solution Kft. azt észleli, hogy a Felhasználó legalább 1 évig nem volt aktív a Webhelyen.

9.2. Mindazonáltal Jam Solution Kft. haladéktalanul törli a Felhasználó személyes adatait, ha azt a Felhasználó kifejezetten kéri.

10.   Adatbiztonság

Jam Solution Kft. tiszteletben tartja a személyes adatok biztonságára vonatkozó előírásokat, így mind Jam Solution Kft. mind az arra jogosult adatfeldolgozó megteszi mindazokat a technikai és szervezési intézkedéseket, és kialakítja azokat az eljárási szabályokat, amelyek az Info tv. titoktartásra és az adatkezelés biztonságára vonatkozó szabályainak érvényre juttatásához szükségesek.

11. Hírlevél

11.1. A Felhasználó a Webhelyen iratkozhat fel Jam Solution Kft.  hírleveleire. A megfelelő jelölőnégyzet bejelölésével a Felhasználó önkéntes hozzájárulását adja, hogy Jam Solution Kft. időről időre hírlevelet küldjön a Felhasználónak.

11.2. A Felhasználó a hozzájárulását Jam Solution Kft. [email protected] e-mail-címére küldött levélben bármikor visszavonhatja. A Felhasználó a hírlevélben szereplő utasítások követésével is bármikor leiratkozhat a hírlevélről.

11.3. Felhívjuk figyelmét, hogy Jam Solution Kft. bármikor úgy dönthet, hogy előzetes értesítés, valamint további felelősség- vagy kötelezettségvállalás nélkül megszakítja a hírlevelek küldését.

12. Adatfeldolgozó

12.1. Az adatok Jam Solution Kft. nevében történő feldolgozását egy e-mail-alapú marketingszolgáltatásokat nyújtó adatfeldolgozó végzi. Jam Solution Kft.  az adatfeldolgozó által biztosított online rendszer (a továbbiakban „Rendszer”) használatával végzi a hírleveleknek a Felhasználókhoz való eljuttatását.

12.2. A marketingszolgáltatások javítása érdekében a Rendszer használata a következő célokat szolgálja:

  • A Felhasználó személyes adatainak tárolása;
  • E-mailek küldése a Felhasználónak;
  • Annak ellenőrzése, hogy a címzett megkapta-e az e-mailt;
  • A visszafordulási arány elemzése (például azon esetek, ahol az e-mail-cím érvénytelen, vagy az e-mail a levélszemét közé került);
  • A címzett viselkedésének elemzése (különös tekintettel a következőkre: a címzett megnyitotta-e az e-mailt, hányszor kattintott rá, a teljes e-mailt elolvasta-e).

12.3. A 4.1 pontban felsorolt felhasználói adatokat mind a Rendszerben, mind Jam Solution Kft.  szerverein is tároljuk.

12.4. Jam Solution Kft. fenntartja a jogot, hogy az adatfeldolgozót bármikor megváltoztassa.

Az adatfeldolgozó neve: Jam Solution Kft.

Az adatfeldolgozó címe: 1051 Budapest Vigyázó Ferenc utca 4.

13.   Jogok és jogérvényesítés

13.1. A Felhasználó az alábbiakat kérelmezheti Jam Solution Kft.-től mint adatkezelőtől:

  • Tájékoztatást a személyes adatok kezeléséről;
  • A személyes adatok helyesbítését; valamint
  • A személyes adatok – a kötelező adatkezelés kivételével való – törlését vagy zárolását.

13.2. Az Ön, a [email protected] e-mail-címre eljuttatott kérelmére Jam Solution Kft. tájékoztatást ad az Ön Jam Solution Kft. által kezelt, illetve az általa vagy rendelkezése szerint megbízott adatfeldolgozó által feldolgozott adatairól; azok forrásáról; az adatkezelés céljáról, jogalapjáról és időtartamáról; az Ön személyes adatainak továbbítása esetén az adattovábbítás jogalapjáról és címzettjéről; továbbá bármely adatvédelmi incidensről. Jam Solution Kft. a kérelem benyújtásától számított 25 napon belül írásban megadja az adatkezeléssel kapcsolatban kért tájékoztatást. Ezen felül Ön kérelmezheti a személyes adatok helyesbítését vagy zárolását.

13.3. Ha az Ön személyes adatai a valóságnak nem felelnek meg, és a valóságnak megfelelő személyes adatok Jam Solution Kft. rendelkezésére állnak, az Ön kérésére a személyes adatokat Jam Solution Kft. helyesbíti.

13.4. Ön kérheti a személyes adatok törlését is. A személyes adatok törlésére vonatkozó kérelmét az alábbi e-mailcímen [email protected] juttathatja el Jam Solution Kft-nek. Jam Solution Kft. abban az esetben is törli a személyes adatokat, ha az adatkezelés célja megszűnt, vagy az adatok tárolása törvények értelmében nem megengedett. A jogszabályok értelmében tárolt személyes adatokat a fenti rendelkezés nem érinti.

13.5. Törlés helyett Jam Solution Kft. zárolja a személyes adatokat, ha Ön mint érintett ezt kéri, vagy ha a rendelkezésére álló információk alapján feltételezhető, hogy a törlés sértené az Ön jogos érdekeit.

13.6. Felhívjuk figyelmét, hogy Jam Solution Kft. az adatokat nem törölheti, ha az adatkezelést törvény rendelte el.

13.7. A Felhasználó a személyes adatainak kezelésével kapcsolatban panaszt nyújthat be a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz (a továbbiakban „NAIH”) (cím: 1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C.; postacím: 1530 Budapest, Pf. 5.; telefonszám: +36-1-391-1400; fax: +36-1-391-1410; e-mail: [email protected]).

13.8. A panasz benyújtásától függetlenül, jogai megsértése esetén az Info tv. szabályai szerint bírósághoz fordulhat. A per – az Ön választása szerint – az Ön lakóhelye vagy tartózkodási helye szerinti törvényszék előtt is megindítható. Javasoljuk, hogy bírósági eljárás megkezdése előtt panaszát előbb vitassa meg Jam Solution Kft-vel.

13.9. A Felhasználó részletes jogait és jogorvoslati lehetőségeit az Info tv. 14-18.§§ és 21-23.§§ rendelkezései tartalmazzák.

14. Kapcsolatfelvétel Jam Solution Kft.-vel

Értékeljük véleményét. Ha bármilyen megjegyzése, kérdése lenne, vagy szeretne további információt kapni Jam Solution Kft. adatkezelési tevékenységével kapcsolatban, kérjük, használja a Webhelyen található Kapcsolat menüt, vagy írjon az Jam Solution Kft. hivatalos címére. A megadott információkat bizalmasan kezeljük. Képviselőnk hamarosan kapcsolatba lép Önnel.

A Tájékoztató közzétételének és hatályba lépésének dátuma 2019. május 20.