Sózuhatag relaxációs szoba

A sóterápia, azaz a haloterápia csak akkor hatásos ha a só porlasztva (aerosol formában) van, és belélegzés által jut be a szervezetbe. Mi bátran kimondjuk, hogy a piacon kapható sótéglás szobáknak a dekoráción kívül, semmilyen élettani hatásuk nincsen. Ugyanis a levegővel nem lép kölcsönhatásba a sótégla, így belélegzéskor létfontosságú ásványi anyag nem jut be a szervezetbe.

A sótéglás szobákkal szemben a Sózuhatag pihenőben természetes módon növekszik az ásványi anyagokban és nyomelemekben gazdag só. Ez a só belélegezve erősíti az immunrendszert, és segít a stresszoldásban. Allergiákkal, asztmával, valamint szív-és érrendszeri panaszokkal élőknek különösen ajánlott használata.

Kétféle képpen tudjuk ezt a jótékony hatású inhalációs szobát kialakítani. Az egyik ez a lépcsőzetes (ún. Sózuhatag) kialakítás, a másik a tornyos szerkezetű rendszer (ld: Alpesi sótorony). Mindkettőnél a sókristályok természetéből adódóan, különböző formákban ölt testet a só. A spa-ba érkező vendégei számára ez rendkívül nyugtató hatással van. A só szépen lassan nő, és változtatja alakját. Ezért visszatérő törzsvendégei évről-évre mindig újdonsággal találkozhatnak. Már ezért is megéri a Kurland sóterápiás rendszereket választania!