Posted on Hozzászólás most!

A munkahelyi wellness jelentősége

Megosztás

A medical wellness turizmus egyik irányzata a munkahelyi wellness területe. A munkához kapcsolódó wellness iránti érdeklődés növekszik mind a munkavállalók, mind a munkáltatók oldaláról. 

A munkahelyi wellness jelentősége a dolgozók jólléte

A fejlett világban a munkához kapcsolódó negatív tünetek (pl. kiégés, munkaalkoholizmus stb.) megelőzése vagy kezelése érdekében egyre több munkáltató fordul a wellness szolgáltatók felé. 

A dolgozók jólléte és termelékenysége egyenesen arányos, hiszen a jó fizikai egészségnek örvendő munkatársak hatékonyabb munkát tudnak végezni.

A jellemzően csoportos formában lebonyolított wellness programok előnyei a munkáltatók számára a kiadások csökkentése, valamint a munkavégzés hatékonyságának és a cég iránti lojalitásnak a növekedése. 

A munkahelyi wellness jelentősége a dolgozók jólléte, ami növeli a cég iránti lojalitást

A wellness szolgáltatók változatos programajánlatokkal várják a cégeket

A vállalatoknak kínált wellness programok egyik csoportja a hétköznapokra szól, és legalább egy hónapra terjed ki. Ezeket a sportorientált egészségfejlesztő programokat jellemzően a napi wellness szolgáltatók kínálják. 

A kínálat másik csoportját a főként csapatépítésre, stresszcsökkentésre, vagy a személyiség-fejlesztésre koncentráló rövidebb, maximum egy hétig tartó utazások adják. Ezek főként szállodákhoz kötődnek. 

A magasabb fizetőképességű, túlhajszolt emberek számára a wellness szállodák és wellness centrumok mellett az elvonuló-központok is kínálnak life coaching tréningeket és programokat. 

(Zopcsák 2007, Smith és Puczkó, 2010). 

Egy kiegyensúlyozott, egészséges csapat a sikeres cég alapja

Referencia partnereink a csapatépítő wellnesshez ideális környezetet biztosítanak Önnek és munkatársainak.
Vegye fel velük a kapcsolatot, és egyeztessen velük a lehetőségeket illetően. Örömmel fognak segíteni.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük