Posted on

Hogyan illik viselkedni masszázs közben?

Megosztás

A masszázsszakma fizikailag és lelkileg sem egyszerű hivatás. A masszőröknek is vannak alapvető elvárásaik és igényeik. Ezért nagyon fontos hogy tisztában legyünk mi az a masszázs etikett, és hogyan viselkedjünk amikor terapeuta segítségét kérjük. Legyen szó stresszoldásról, fájdalomcsillapításról vagy alakformálásról, ezek a viselkedési normák érvényesek.

Ha jó kapcsolatot szeretnénk kialakítani masszőrünkkel, az alábbi dolgokra kell odafigyelnünk. Így VIP vendégek lehetünk, amit egy kis ráadással vagy időpontfoglaláskor elsőbbséggel hálál meg nekünk.  

Stresszoldó hátmasszázs Kurland masszázsolajokkal a Bambara Hotelben – masszázs etikett szerint
  • A lefoglalt időpontra érkezzünk pontosan, lehetőleg pár perccel a lefixált időpont előtt. Ha késünk a masszőr egész napi munkarendje megcsúszhat, és nem csak vele, de a többi vendéggel is kiszúrunk, akiknek miattunk majd várniuk kell. Legyünk tapintattal rájuk, és ne játszunk más idejével.

  • A masszázsra érkezzünk meg lezuhanyozva, tisztán, ápoltan. Egyetlen masszőr sem szeret koszos, ápolatlan vagy izzadt testen dolgozni. Ez a fehérneműre is vonatkozik. Legyen az is frissen mosott, tiszta.

  • Lábmasszázs esetén a hölgyek figyeljenek oda, hogy a nemkívánatos szőrzet legyen eltávolítva. Hiába gondoljuk, hogy a masszőrt nem zavarja a szőrzet, ez nem igaz. Senki nem szeret szőrös lábakat masszírozni. Ráadásul ha szép, sima lábakkal érkezünk, nekünk sem kell szoronganunk masszázs közben, és teljesen ki tudunk kapcsolni. Fontos, hogy a szőrtüszőgyulladások megelőzése miatt a szőrtelenítést 2-3 nappal a masszázs előtt végezzük el.

  • Ha a csípő és a fenék környékén is masszíroztatunk, egyeztessünk a masszőrrel hogy alsónemű nélkül történik-e a masszázs vagy nem. Általában a masszőr betakar egy lepedővel, és csak az a terület marad szabadon, ahol éppen dolgozik. Ha feszélyezve érezzük magunkat, kérjünk egyszer használatos papír tangát. Fontos, hogy el tudjunk lazulni, és ne szorongjunk a masszázs közben.

  • A masszázsra ékszerek és óra nélkül menjünk, hogy ezek ne akadályozzák a masszőr munkáját. Ne kelljen őket állandóan kerülgetnie az egyes masszázs mozdulatok közben.

  • A masszázsra ne vigyünk magunkkal telefont, vagy ha igen, halkítsuk le. Nem illik a telefonunkat nyomkodni miközben masszíroztatunk, hiszen ez a masszőrrel szemben elég nagy tapintatlanság. Ő úgy fogja érezni, hogy nekünk egyáltalán nem fontos az amit ő csinál. Ne hozzuk ilyen kellemetlen helyzetbe.

  • A masszőr nem babysitter, és nem tud gyermekünkre felügyelni a masszázs ideje alatt. Ezért ha masszázsra megyünk ne vigyük magunkkal gyermekünket, érkezzünk egyedül.

  • A masszázs alatt maradjunk csendben, ne mocorogjunk. Lazítsunk, és hagyjuk a masszőrt a munkáját végezni.

  • Mivel nem mindegy mi kerül a bőrünkre, kizárólag paraffin-mentes, jó minőségű, növényi masszázsolajokkal kérjük a masszázst. Tapasztalni fogjuk, hogy ezekkel bőrünk is megszépül, és a masszázs hatása is eredményesebb lesz.

Masszázs utáni köszönetnyilvánítás – a masszázs etikett része

  • Ha meg voltunk elégedve a masszőr munkájával, köszönjük meg. Nyugodtan értékelhetjük a munkáját egy kis borravalóval, aminek a mértéke minimum 10% legyen. Száz forinttal vagy apró pénzzel ne szúrjuk ki a szemét, mert az inkább megalázó lesz számára. Ne hozzuk se őt, se magunkat ezzel kínos helyzetbe.
  • A masszázs után felöltözés után röviddel távozzunk. Ne tartsuk fel a masszőrt, mert elő kell készülnie a következő vendéghez, és erre általában nagyon kevés ideje van két vendég között.
  • Szép gesztus, ha a hálánkat időnként utólag is kifejezzük egy kedves sms-ben.

Tippünk: Ha jól esett a masszázs és megjött a kedve a folytatáshoz, figyelmébe ajánljuk professzionális masszázsolajainkat otthoni használatra. Válogasson ízlése szerint lenyűgöző választékunkból!

Wellness szakmában dolgozók figyelmébe ajánljuk

Ha Ön kozmetikus, masszőr, wellness vezető vagy gyógyászat vezető, további masszázsolajainkat és egyéb wellness termékeinket a Szakmai webáruházunkban találja meg. A regisztrációhoz kattintson ide.

Referencia listánk magáért beszél. Láthatja, hogy a legjobbak minket választanak. Ne maradjon le Ön sem. Nyűgözze le vendégeit, és diktálja a trendeket a Kurlanddal!