Posted on

Hogyan illik viselkedni masszázs közben?

Megosztás

A masszázsszakma fizikailag és lelkileg sem egyszerű hivatás. A masszőröknek is vannak érzéseik, alapvető elvárásaik, igényeik. Ezért is nagyon fontos, hogy tisztában legyünk mi az a masszázs etikett, és hogyan viselkedjünk, amikor terapeuta segítségét kérjük. Legyen szó stresszoldásról, fájdalomcsillapításról vagy alakformálásról, ezek a viselkedési normák érvényesek.

Ha jó kapcsolatot szeretnénk kialakítani masszőrünkkel, az alábbi néhány dologra kell odafigyelnünk.

Így VIP vendégek lehetünk, amit masszőrünk egy kis ráadással, vagy időpontfoglaláskor elsőbbséggel hálál meg nekünk.  

Stresszoldó hátmasszázs Kurland módra – masszázs etikett szerint
 1. A lefoglalt időpontra érkezzünk pontosan, lehetőleg pár perccel a lefixált időpont előtt. Ha késünk, a masszőr egész napi munkarendje megcsúszhat, és nem csak vele, de a többi vendéggel is kiszúrunk, akiknek miattunk majd várniuk kell. Legyünk tapintattal rájuk, ne játszunk más idejével.
 2. A masszázsra érkezzünk meg lezuhanyozva, tisztán, ápoltan. Egyetlen masszőr sem szeret koszos, ápolatlan vagy izzadt testen dolgozni. Ez a fehérneműre is vonatkozik. Legyen az is frissen mosott, tiszta.
 3. Lábmasszázs esetén hölgyek figyeljenek oda, hogy a nemkívánatos szőrzet el legyen távolítva. Hiába gondoljuk, hogy a masszőrt nem zavarja, ez nem igaz. Senki nem szeret szőrös lábakat masszírozni. Ráadásul, ha szép, sima lábakkal érkezünk, a masszázs ideje alatt nekünk sem kell szoronganunk, és teljesen ki tudunk kapcsolni. A szőrtüszőgyulladások megelőzése miatt a szőrtelenítést 2 nappal a masszázs előtt végezzük el.
 4. Ha a csípő és a fenék környékén is masszíroztatunk, egyeztessünk a masszőrrel, hogy alsónemű nélkül történik a masszázs vagy nem. Általában a masszőr betakar egy lepedővel, és csak az a terület marad szabadon, ahol éppen dolgozik. Ha feszélyezve érezzük magunkat, kérjünk egyszer használatos papír tangát. Fontos, hogy el tudjunk lazulni, és ne szorongjunk a masszázs közben.
 5. A masszázsra ékszerek és óra nélkül menjünk, hogy ezek ne akadályozzák a masszőr munkáját. Ne kelljen őket állandóan kerülgetnie az egyes masszázs mozdulatok közben.
 6. A masszázsra ne vigyünk magunkkal telefont, vagy ha igen, halkítsuk le.
 7. A masszőr nem babysitter, és nem tud gyermekünkre felügyelni a masszázs ideje alatt. Ezért ha masszázsra megyünk, ne vigyük magunkkal gyermekünket, érkezzünk egyedül.
 8. A masszázs alatt maradjunk csendben, ne mocorogjunk. Lazítsunk, és hagyjuk a masszőrt a munkáját végezni.
 9. Mivel nem mindegy mi kerül a bőrünkre, kizárólag paraffin-mentes, jó minőségű, növényi masszázsolajokkal kérjük a masszázst. Tapasztalni fogjuk, hogy ezekkel bőrünk is megszépül, és a masszázs hatása is eredményesebb lesz.

Masszázs utáni köszönetnyilvánítás

 • Ha meg voltunk elégedve a masszőr munkájával, köszönjük meg. Nyugodtan értékelhetjük a munkáját egy kis borravalóval, aminek a mértéke minimum 10% legyen. Száz forinttal vagy apró pénzzel ne szúrjuk ki a szemét, mert az inkább megalázó lesz számára. Ne hozzuk se őt, se magunkat ezzel kínos helyzetbe.
 • A masszázs után felöltözés után röviddel távozzunk. Ne tartsuk fel a masszőrt, mert elő kell készülnie a következő vendéghez, és erre általában nagyon kevés ideje van két vendég között.
 • Szép gesztus, ha a hálánkat időnként utólag is kifejezzük egy kedves sms-ben.