Posted on

Alma őssejtes luxus ránctalanító terápia

Megosztás

Az egyik legígéretesebb eljárás a növényi őssejtek felhasználása a bőrfiatalító kozmetikai kezelések során…

Az őssejtek fontosak a bőr működéséhez

Az őssejtek olyan sejtek, melyek sejtosztódással újítják meg önmagukat, és képesek átalakulni a szervezet különböző szöveteit felépítő speciális sejtekké.  A kozmetológia a bőrben lévő ún. unipotens őssejtek iránt érdeklődik.

Az unipotens emberi őssejtek az egyes konkrét szervekben (pl. bőralja, bélfal) már csak egyféle sejt képzésére képesek, de ezt a képességüket egész életen át megtartják. Felügyelik a bőr egyensúlyát, és regenerálják a sérült sejtrétegeket.

A bőr ún. bazális rétegében található unipotens őssejtek tartalmazzák azt a genetikai programot, ami a fiatal bőr működéséhez szükséges. Számuk meglehetősen alacsony, de állandó kapcsolatban vannak környezetükkel. Ezek az őssejtek osztódnak és szaporodnak, a bőr felszíne felé haladva létrehozzák a különböző bőrrétegek (pl. tüskés réteg, szaruréteg) sajátos sejtjeit.

Az őssejtek osztódása és szaporodása

Őssejtek a kozmetikában


Ahogy a fentiekben írtuk, a kor előrehaladtával és a bőr öregedésével csökken a bőrben található unipotens őssejtek aktivitása. A probléma kiküszöbölésére a kozmetológiai ipar figyelme növényekből nyerhető őssejtekre irányult. 

A bőrbe liposzómák által bejuttatott növényi őssejtek fokozzák a bőr védekezőképességét az oxidációs folyamatokkal, például az UV sugárzással, és egyéb káros környezeti hatásokkal szemben.

Így az emberi szövetspecifikus, unipotens őssejtek tovább élhetnek és aktívan regenerálhatják az elszarusodott, kollagén és elasztin tartalmából veszített, ráncos bőrfelületet.

A bőr újjáélesztése svájci alma őssejtekkel

Az alma őssejtes luxus ránctalanító terápia

Számos kutatás is bebizonyította, hogy a növényi őssejt képes regenerálni az érett bőr kötőszövetét azáltal, hogy megvédi a bőr saját őssejtjeit a káros oxidatív folyamatokkal szemben. Így a sejt hosszabb ideig osztódó képes maradhat. Ezáltal még az idős bőrben található specifikus emberi őssejtek is megtarthatják sejtképző képességüket, ami egyébként idős korban a töredékére lassul, és sajnálatos vele járója az öregedési folyamat felgyorsulása.

A növényi őssejtekkel kapcsolatos kutatások egy svájci almafajta (Uttwiler spatlauber) kapcsán indultak el. Megfigyelték, hogy ez az alma sokkal hosszabb ideig eltartható, mint más almák. Ennek titkát az almában található növényi őssejtekre vezették vissza. 

A különleges svájci alma, a Malus domestica hatásos koncentrációjú növényi őssejt kivonatát liposzómákban hozzák forgalomba annak érdekében, hogy segítsen megőrizni és megvédeni a bőr létfontosságú őssejtjeit

Kutatási eredmények


Az elvégzett kutatások azt bizonyították, hogy a svájci alma őssejtjeiből nyert kivonat 80%-kal serkenti az emberi (unipotens) őssejtek termelődését. Sőt!A tanulmány azt is kimutatta, hogy az eredeti svájci alma őssejtet tartalmazó krém emberi bőrön történő helyi alkalmazása során két héttel már 8%-kal csökkent a szarkalábak száma és a ráncok mélysége. Négy hét után pedig már 15%-kal csökkentek a bőröregedés előbb említett tünetei.

Az alma őssejtes luxus ránctalanító terápia hatása 28 napos használat után

Az Alma őssejtes luxus ránctalanító terápia a Mesés Shiraz Hotel vendégeinek kedvence

Az Alma őssejtes luxus ránctalanító krém használata a 30 – 40 év közöttieknek ajánlott a ráncok csökkentésére. Minimum 4-8 héten át javasoljuk alkalmazását. Különösen száraz, és dehidratált bőrre ajánlott. 

Érdemes a termék INCI összetevőit elolvasni, mielőtt őssejtes terméket választunk. Annál az “őssejtes kozmetikumnál” ahol csupán “extract” kifejezés van feltüntetve, a termék csak kivonatot tartalmaz, valódi svájci őssejtet, azaz stem cell-t nem.

Az Alma őssejtes luxus ránctalanító krémünk egyik fő összetevője a “cell culture”, azaz teljes növényi őssejt kultúrát tartalmaz, nem csak kivonatot. A kettő között óriási a különbség, mint például az “alma ízű” szörp, vagy az “almaszörp” között.  Az előbbi csak mesterséges aromát tartalmaz, míg az utóbbi valóban gyümölcsből készül.

Az Alma őssejtes luxus ránctalanító krém a Mesés Shiraz Hotelbe járó vendégek kedvence. Biztosan az Öné is az lesz!

Az Alma őssejtes luxus ránctalanító krém a webáruházban és Partnereinknél kapható.