Posted on

Természetes arckrémek száraz bőrre

Megosztás

Tökéletes arcbőr nem létezik. Minden bőrtípusnak szüksége van ápolásra, hiszen az arcunk testünk leginkább próbára tett felülete. Nemcsak a szennyeződéseknek tesszük ki nap mint nap, hanem számos más külső tényezőnek is – például a napfénynek. Emellett a belső állapotunk szintén befolyásolja bőrünk egészségét. Több esetben közrejátszik a stressz, a helytelen táplálkozás, vagy a hormonrendszer felborulása.

Megtalálni a számunkra legmegfelelőbb arcápoló krémet nem egyszerű. Az eltérő bőrtípusok eltérő alapanyagú készítményt igényelnek. Tévhit, hogy a zsíros bőrt nem szükséges olajozni, a száraz bőr pedig bármivel ápolható.

Dehidratált bőrre is fontos a megfelelő kozmetikumok kiválasztása éppúgy, mint a túlzott faggyútermelés esetén. Léteznek különféle arckrémek száraz bőrre, de választhatunk arcolajok, gyógynövényekből készült kivonatok, kecsketejes és kókuszvajas termékek közül is.

Minden esetben elsődleges szempont, hogy ismerjük a problémát, és megfelelően kezeljük azt. Biztos, hogy többféle hidratáló arckrémmel kísérletezünk majd, mire megtaláljuk a nekünk valót.

Toplistás arckrémek között a Kecskevajas hidratáló krém a Fogs magazinban

Natúrkozmetikumok az egészséges bőrért

A száraz bőr kialakulásának több oka is lehet: örökletes tulajdonságok, hideg, meleg szél, száraz levegő, gyakori forró fürdő, nem megfelelő arc- és testápolók használata. Ilyenkor felborul bőrünk nedvességtartalmának egyensúlya, emiatt kezelést igényel.

Arckrémeket száraz bőrre tucatnyit találhatunk, és könnyű elveszni a kínálatok között. Fontos, hogy konzultáljunk egy szakemberrel, mielőtt bármilyen natúrkozmetikumot kipróbálnánk – a nem megfelelő termékek alkalmazása több bajt okozhat, mint amennyit használ.

Kerüljük a kőolajszármazékokat és parabéneket tartalmazó krémeket

Legyünk tisztában a kerülendő alapanyagokkal is, mint a szilikon, a parabének és a különféle kőolajszármazékok! Érdemes a természetes kozmetikumok között szétnézni, hiszen az arcbőrünket nem tudjuk elfedni, tegyünk érte, hogy ne is akarjuk!

Ha már tudja, mire van szüksége száraz bőrének, bátran keresse nálunk a megoldást, hiszen itt csak természetes kozmetikumokat talál!