Posted on

Különleges ápolás és arckrém érzékeny bőrre

Megosztás

Modern, fejlődő társadalmunkban a bőrünk egyre több terhelésnek van kitéve. A környezeti hatások (légszennyezettség, UV sugárzás, időjárási viszontagságok) mellett sokszor a stressztényezők látható nyomait viseljük az arcunkon.

Hidratáló arckrém az aloe vera erejével érzékeny bőrre is
Hidratáló arckrém érzékeny bőrre aloé Vera kivonattal

Milyen az érzékeny bőr?

Az érzékeny bőr legfontosabb ismertetőjele, hogy szinte azonnal reagál a zavaró ingerekre, és könnyen felborul a bőrfelszín mikroflórás egyensúlya. A bőr kellemetlen tünetekkel válaszol olyan hétköznapi behatásokra is, amelyeket a normál bőrtípus rendszerint tolerál. A bőrtünetek közé tartozhat a kipirosodás, bőrszárazság, feszülés, viszketés, bizsergés és égő érzés is.

Az érzékeny bőr, legyen velünk született vagy időközben kialakult, mindvégig gondos ápolást és odafigyelést igényel. Nemcsak a környezeti hatásokkal szembeni védelemre kell felkészítenünk, hanem az életmódunkat is érdemes úgy alakítanunk, hogy kiszűrjük a bőrirritáció lehetséges okait.

Hogyan ápoljuk az érzékeny bőrt?

Az érzékeny bőrűek számára kihívás lehet a megfelelő bőrápolási termékek kiválasztása. Mindenekelőtt javasolt egy allergiavizsgálat elvégzése, hiszen lényeges, hogy az allergiás reakciót meg tudjuk különböztetni a többi bőrtünettől. Ha feltérképeztük az allergiás tüneteket okozó összetevőket, kerüljük el messzire az ezeket tartalmazó készítményeket!

Az érzékeny bőr megfelelő és alapos hidratálást igényel, amivel helyreállítjuk a bőr természetes nedvességtartalmát, és növeljük a védekezőképességét. Kardinális jelentőségű, hogy a kiválasztott arckrém érzékeny bőrre kifejlesztett vagy érzékeny bőrön tesztelt termék legyen, amit a csomagoláson minden esetben feltüntetnek.

A bőrápolási termékek piacán már rengeteg érzékeny bőrre optimalizált arckrémet találunk. Nem felesleges időtöltés végigböngészni az összetevők listáját: általánosságban ajánlott kerülni a savakat, etilalkoholt, tartósítószereket és illatanyagokat tartalmazó készítményeket. A Kurland kínálatában található bőrnyugtató hatású és természetes összetevőjű hidratáló arcápoló krémek ideális választást jelentenek érzékeny bőrűek számára is.

Az ápolás tekintetében célravezető, ha a kevesebb több elvét tartjuk szem előtt, vagyis érdemes egyszerre kisebb mennyiséget felvinni a bőrünkre. Ha még nem találtuk meg a megfelelő hidratáló arckrémet érzékeny bőrre, ne csüggedjünk, hiszen néha több termék kipróbálásán keresztül vezet az út az igazihoz!