Posted on

A via ferrata sportsérülések megelőzése

Megosztás

A via Ferrata olyan hegyi út, amelyen előzetesen felszerelt létrák, lépcsők, hidak és fémkábelek segítik az előrehaladást. 

A via ferrata túrázás némi gyakorlatot, fizikai állóképességet és megfelelő felszerelést igényel. Mivel ezek az utak gyakran nagy magasságokban vezetnek, a tériszony leküzdése az ilyen jellegű túrák elengedhetetlen része. A sportsérülések megelőzése megfelelő felszereléssel és sport gélekkel egyszerűen biztosítható.

A via ferrata útvonalaknál az “A” jelzésűek a legkönnyebben teljesíthetőek, míg az “F” betűvel jelzetteket kizárólag profi mászóknak ajánlják.

Útvonalak Európán belül Olaszországban, Svájcban, Németországban, Franciaországban, Ausztriában, Szlovéniában, Lengyelországban (Sas-út) és Spanyolországban találhatók. Néhány út fellelhető a tengerentúlon, az Amerikai Egyesült Államokban és Kanadában is.  

Magyarországon is kiépült már az első három vasalt út, ami 2020-ra tovább bővült: https://www.vasaltutak.hu/

Via Ferrara túrázás a családdal – a sportsérülések megelőzése a cél

Sportsérülések megelőzése – nélkülözhetetlen felszerelések

Mint minden hasonló jellegű extrém sportnál, a via ferrata útvonalak megmászásakor is fontos szerep jut a jó minőségű felszerelésnek. Egy esetleges zuhanás esetén kritikus tényező, hogy a felszerelés valóban maradéktalanul betöltse szerepét és így megóvja a hegymászót a komoly sérülésektől, balesetektől. 

Ezek a felszerelések nélkülözhetetlenek egy via ferrata megmászásához: beülő, sisak, zuhanásgátló felszerelés, karabinerek, kesztyű, fejlámpa, túrabot. 

A sportsérülések megelőzésére és kezelésére ajánljuk prémium sportgéleinket

Vita ferratázás közben is fontos hogy úgy mozogjunk, hogy közben ne sérüljünk meg. Nagy hangsúlyt kell fektetnünk arra, hogy sportsérülések nélkül, egészségesen tudjuk teljesíteni a túrákat.

Indulás előtt, bemelegítéshezRed gél segít az izmok ellazításában. A túrázás utáni húzódásokra és a gyulladásgátlásbanBlue sportgél a tökéletes megoldás.

Mindkét termékünk értékes gyógynövényekkel és taurinnal segít az egészség, az állóképesség és a fokozott teljesítmény elérésében. Próbálja ki őket, és érezni fogja a különbséget!