Posted on Hozzászólás most!

Mi az a Spa?

Megosztás

Spa egy belga kisváros neve, ahol egy, a középkortól kezdve kedvelt és ismert gyógyforrás található. A 3 betűs városnév aztán a fürdőhelyek, gyógyforrások elnevezésévé vált.

1596-ban a Yorkshire-ben felfedezett forrást English Spaw-nak nevezik, és utólag egy latin betűszót is alkottak belőle: Sanitas (vagy Salus) per Aquam, avagy „egészség a víz által”. Ez a kifejezés fedi legjobban a manapság kínált spa szolgáltatásokat.

spa olyan hely, amely természetes forrás-, gyógy-, vagy tengervízzel rendelkezik, és a víz jótékony hatását használják fel gyógyulásra, regenerálódásra, ellazulásra, megszépülésre vagy akár mindezekre együtt.

Általában egy szállodával, vagy wellness-központtal egybekötött komplexum, ahol különböző medencék, vizes kezelések várják a látogatókat. A spa alapvetően a vizes kezelések gyűjtőneve, melyhez az egyszerű fürdőzésen kívül olyan különleges kezelések sorolhatók, mint például a Kneipp-kúra, a gőzfürdő vagy a tenger kincseit (például algákat és tengeri sókat) felhasználó thalasso-kúra, illetve a vízben/vízzel végzett terápiák, mint a balneo-, illetve a hidroterápia.

Ma már sok helyen a wellness szolgáltatásokat, azaz a különböző testkezeléseket és masszásokat is sokszor spa-ként emlegetik. Ilyenek a csokoládés, kávés és egyéb aromamasszázsok is, vagy az ún. spa kezelések, melyet a ’80-as években az USA-ban fejlesztettek ki: különböző vízből nyert anyagokat (iszap, alga, ásványok, só, gőz) használnak fel a gyógyításhoz, relaxációhoz. A spa világát színesítik a különböző arc-és testpakolások, szín- és fényterápiák is.

Tartson velünk egy spa napot!

spa életérzés könnyen eljuthat otthonába is, mert a wellness és a spa úttörője, a világhírű Kurland cég kifejlesztette azokat a kozmetikumokat, melyek a természetből nyert alapanyagokkal házhoz viszik Önnek a spa értékeit. Ide kattintva válogathat prémium natúrkozmetikumaink, wellness-és spa termékeink közül.

Mi az a Spa?
Négykezes „Duplex energy” aromamasszázs a Bambara Hotelben – Kurland módra

Néhány egyéb spa kifejezés:

  • Club spa: olyan intézmény mely 1 napos fitnesz és spa szolgáltatásokat kínál.
  • Cruise ship spa: hajóút során igénybe vehető spa szolgáltatásokat takar
  • Day spa: 1 napra kínál spa-szolgáltatásokat. Szépségszalon, de akár szálloda is nyújthat ilyet nem csak szállóvendégeknek. Egyes ajánlatok között testkezelések és masszázsok szerepelnek: pl. Wellness nap (szauna, aromamasszázs, thalasso-terápia stb.), vagy ún. Szépségnap (peelinggel, pakolással, masszázzsal, manikűrrel, személyre szabott smink tanácsadással).
  • Dental spa: fogászati kezelések spa szolgáltatásokkal kiegészítve.
  • Resort/hotel spa: a spa a szállodában található, így a hotel kínálja a különböző spa szolgáltatásokat, fitnesz és wellness elemeket, étrendeket stb.

Forrás: budapest.com

Kép forrása: Bambara Hotel

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük