Posted on

Hogyan válasszon wellness hotelt a Covid idején?

covid_idejen_a_hotelbe_bejelentkezeskor_maszk_viseles

Megosztás

Az utazás covid idején nem lehetetlen de nagyobb körültekintést igényel. Ezért ha mostanában wellness hétvégét tervez, indulás előtt érdemes átgondolnia mi a célja, és mire kell ügyelnie biztonsága érdekében. 

Korábbi cikkünkben írtunk már arról, hogy a járvány okozta depresszió ellen nagyon hatásos ha elutazunk egy wellness hétvégére, és igénybe vesszük a hotelek által nyújtott stresszoldó kezeléseket és masszázsokat. 

A Nemzeti Népegészségügyi Központ tájékoztatása szerint a COVID-19 koronavírus elsősorban közvetlenül emberről emberre, cseppfertőzéssel terjed. A vendégek igényeit és biztonságát maximálisan figyelembe vevő wellness hotelek látogatása kisebb kockázattal jár, mint ha valamilyen közösségi helyre (pl. bevásárlóközpontba, moziba stb.) megyünk.

Utazás covid idején- miket érdemes átgondolnia:

  1. Családbarát vagy felnőtt barát a hely? Ha a párjával utazik, jobban fogja magát érezni egy felnőtt barát helyen, ahol pároknak kínált programokat talál. Ha az egész család utazik, jobb választás egy családbarát hely, ahol pihenése alatt a gyerekekről szakképzett személyzet tud gondoskodni. 
  2. Szépülés céljából utazik? Akkor győződjön meg arról, hogy a hotel rendelkezik-e professzionális kozmetikai termékekkel, és olyan szakemberrel, aki segíteni tud Önnek bőrtípusának megfelelően terméket választani.
  3. Fájó testrészén szeretne enyhíteni, vagy izmait szeretné ellazítani? Győződjön meg róla, hogy a hely kínál-e olyan masszázsokat, melyek enyhítik fájdalmait, illetve olyan termékeket, melyek ezekre a problémákra adnak megoldást.
  4. Méregtelenítés a célja? Győződjön meg róla, hogy kínálnak-e nyirokkezeléseket vagy gyógynövényes pakolásokat. 
  5. Relaxáció a célja? Válasszon olyan helyet, ahol van jóga vagy stresszoldó kezelések, melyek nyugtatják az idegeket.
  6. Súlycsökkentés vagy testedzés a célja? Válasszon olyan helyet, ahol van sport és fitness lehetőség személyi edzővel, aki esetleg a teljesítményt javító sportgélek és étrend kiegészítők használatáról is útmutatót tud Önnek adni.

Az utazás covid idején nem egyszerű, de Partnereink között biztosan talál céljának megfelelő helyet. Látogasson el a honlapjukra, és érdeklődjön a fenti lehetőségekről. 

A hotelbe való bejelentkezéskor is ajánlott a maszk viselése

Ha biztonságban szeretné magát érezni, az alábbiakra ügyeljen:

  1. Tájékozódjon indulás előtt. A különböző hotelekben eltérhet a nyitvatartási idő és az egyes részlegek (pl. fitness, medencék, szaunák stb.) működési rendje.
  2. Tartson távolságot. Bejelentkezéskor a pultnál, a folyosókon, a zuhanyzókban, a mosdókban, a medencékben és az étteremben is ügyeljen a minimum 1,5 méteres távolság betartására. 
  3. Hordjon szájat és orrot eltakaró maszkot a folyosókon, a liftben, az étteremben, és a közös helységekben. 
  4. A liftben csak az Önnel együtt utazókkal lépjen be, egyébként használja a lépcsőket. 
  5. Gyakran és alaposan mosson kezet.
  6. Használja a mosdókban, az étteremben és a szobában kihelyezett fertőtlenítőket. 
  7. Tüsszentéshez mindig használjon papírzsebkendőt.
  8. Medencehasználat előtt mindig zuhanyozzon le.
  9. Ha lázasnak érzi, vagy nem érzi jól magát, inkább maradjon otthon. Lazítson, és tartson otthon egy wellness napot. A Kurland áruházban számos wellness terméket talál, csak kattintson ide, és válasszon ízlése szerint. 
  10. A lázas tünetek, orrfolyás vagy köhögés elmúlása után legalább egy héttel utazzon.