Posted on

Visszér kezelés otthon vadgesztenyével

fajo-labak-es-visszer-kezelése-otthon

Megosztás

Korábban csak az idősebb korosztályt érintette, manapság sajnos a 20-30 éves fiatalok is küzdenek a nehézláb érzéssel, lábdagadással, lábfájással, és az esztétikailag zavaró seprűvénákkal és visszerekkel. Ha azonban nem kezeljük őket időben, komoly következményei lehetnek. Begyulladhatnak a vénák, és fekélyek is kialakulhatnak.

A visszér tünetei könnyen felismerhetőek

Látható panaszok

A tünetek könnyen felismerhetőek, hiszen a hajszálerek mellett kitüremkedő vastagabb erek jól láthatóak a lábakon. A kitágult erekben a keringés lassabb és vénás pangás alakul ki, amely kellemetlen érzéssel jár együtt. Súlyosabb esetben gyulladás lép fel, ami nagyobb fájdalmakat okoz. A visszér télen és nyáron egyaránt panaszt okozhat, leginkább az egész napos ülés vagy állás után.  Ilyenkor túl sok nyomás nehezedik az erekre, ez okozza a fájdalmakat.

Egyszerű visszér kezelés otthon vadgesztenyével – Kurland módra (Kép forrása: Google)

Visszérbetegség kialakulása a várandósság alatt

Nők esetében a visszeres panaszok gyakorisága kb. a duplája a férfiakénál. A várandósság is megnöveli a visszér betegség kialakulásának kockázatát. A bekövetkező hormonális hatások következtében sajnos megváltozik a szövetek rugalmassága, a kötőszövetek fellazulnak, az alsó végtagok vizenyőssé is válhatnak.

Visszér kezelés házilag a természet erejével

A vadgesztenye (Aesculus Hippocastanum) fő hatóanyaga az aescin, és számos flavonoidot is tartalmaz. Termését már évszázadók óta használjak keringéses, ízületi és aranyeres panaszokra. Ma már bizonyított tény, hogy a vadgesztenyében lévő hatóanyagok növelik a hajszálerek ellenálló képességét, csökkentik a gyulladást, és enyhítik a lábduzzanatokat is.

A vadgesztenye hatékony a krónikus vénás elégtelenségeknél, javítja a lábak vénás-és nyirokkeringését, fokozza az érfalak rugalmasságát. Mivel a vadgesztenye kivonata a vízvisszatartás ellen is hatásos, így a fáradt, duzzadt, ún. ödémás lábak kezelésére is kiváló.

Hajszálér és visszér kezelés otthon – a bécsi Pirawarth Klinika ajánlásával

  1. Kb. 2 kanál Vadgesztenyeport keverjen el annyi meleg vízzel, hogy egy tejföl-sűrűségű pakolást kapjon.

2. A pakolást kenje fel a lábakra, majd 15 perc múlva mossa le.

3. Ezután a Kecskevajas mentolos ízületbalzsammal masszírozza be a lábakat, amely azonnal hűsíti és felfrissíti őket, és csökkenti a fájdalmakat.

Kurland tipp: a lábápoló ceremóniát érdemes a kád szélére ülve végeznie, így a pakolást egyszerűen le tudja mosni lábairól. Ha mégis szakemberhez szeretne fordulni, a Vadgesztenyés visszér kezelő kúrát masszőr partnereinknél is igénybe veheti.

Ez a kezelés kiváló a fájó, visszeres, megduzzadt lábak kezelésére, heti 2-3 alkalommal, kúraszerűen használva.