Posted on

Habfürdő tusfürdő egyben

Megosztás

A szappan, a tusfürdő és a habfürdő eredetileg a mindennapos tisztálkodás céljából lett kitalálva. Fő habzó összetételük általában megegyezik, de a felhasznált mennyiség arányában különböznek kicsit egymástól. A technológiának hála ma már létezik habfürdő tusfürdő egyben is.

A kevesebb több elvét tartsuk szem előtt

Még ma is sokan a hagyományos szappanokat részesítik előnyben tisztálkodásukhoz. Mi is egyetértünk abban, hogy azok akiknek érzékeny a bőrük, teljesen jó ha natúr, illatmentes szappant választanak a fürdéshez.

Tulajdonképpen a szappan továbbfejlesztett változata a tusfürdő és a habfürdő. Ezek a folyékony állagú tisztálkodási szerek a felgyorsult világ, és a növekvő fogyasztói igények következményeként fejlődtek ki.

Tusfürdő vagy habfürdő?

tusfürdőben elég sok mosó-aktív (ún. tenzid) anyag van, ezért elég belőle egy mogyorónyi mennyiség a zuhanyzáshoz. Ha túl sokat használunk kiszáríthatjuk vele bőrünket.

Sokan, főleg a hűvösebb időkben a habfürdőkre esküsznek, hiszen nagyon kellemes egy illatos, habos fürdőben elmerülni és kiengedni a gőzt. 

A habfürdő mellett szól az is, hogy a víz tetején úszó hab lassítja a víz kihülését. Ez teszi lehetővé, hogy akár 20 percig is élvezhetjük a forró habos kádfürdőt.

Mind a tusfürdőben, mind a habfürdőben az egyik legirritálóbb tenzid a Sodium Lauryl Sulfate (SLS) és az Ammonium Lauryl Sulfate (ALS). Érdemes olyat választani ami SLS és ALS mentes, valamint természetes esszenciákkal van illatosítva, parfümök helyett.  

Arra a célra használjuk őket, amire ki lettek fejlesztve

A tusfürdőt használhatjuk habfürdő céljából, bár ebben az esetben nagyon sokat kell belőle a vízbe önteni. Így viszont nagyon szárítani fogja a bőrt, ráadásul anyagilag sem éri meg, hiszen gyorsan elfogy a tusfürdőnk.

A habfürdőt viszont egyáltalán nem javasolt tusfürdő helyett használni, vagy csak többszörös hígításban. Ez viszont a tisztító hatás rovására mehet.

Tehát láthatjuk, hogy a tusfürdőt zuhanyozáshoz, a habfürdőt kádfürdéshez célszerű használni, ahogy azok eredetileg is ki lettek találva.

A kiszáradt bőr kevésbé lesz ellenálló az egyes bőrbetegségek ellen

Bármelyiket válasszuk figyeljünk, mert minél jobban habzik a fürdőnk, annál több habzó anyag van benne, ami még jobban kiszárítja bőrünket. A kiszáradt bőr kevésbé lesz ellenálló egyes bőrbetegségek, pl. allergiák vagy ekcéma ellen. 

Érdemes kísérletezgetni kicsit, és az használni ami valóban komfortos a bőrünknek. Tehát az a jó tisztálkodószer, amitől fürdés után nincs kiszáradva és nem viszket a bőrünk.

Fürdés utáni természetes bőrápoló olajok

Ha mégis száraznak érezzük bőrünket, zuhanyzás vagy fürdés után használjunk jó minőségű, növényi olajokban és vajakban gazdag testápolót a bőr visszazsírozására és hidratálására. 

Természetes alternatíva a mandula olaj, a szőlőmag olaj vagy a kozmetikai kókuszvaj. Fontos, hogy picit nedves bőrre használjuk őket, így szépen fel fognak szívódni és tökéletesen fejtik ki bőrápoló hatásukat.

Habfürdő tusfürdő egyben – érdemes lazítani és kiengedni a gőzt

Új generáció: habfürdő tusfürdő egyben


A technikának és az emberi leleményességnek hála, ma már léteznek a piacon olyan készítmények is, melyek egyesítik a habfürdő és a tusfürdő erejét. Ránk van bízva, hogy habfürdőként vagy tusfürdőként használjuk ugyanazt a terméket. Tehát ugyanazt a mennyiséget használhatjuk a reggeli zuhanyzáshoz és az esti kádfürdéshez is.

Az ilyen termékekben a tisztító mosó-aktív anyagok mérsékelten vannak jelen, és különböző bőrápoló olajokkal is ki vannak egészítve. Használatuk után a bőr selymes lesz, és kevésbé van szükség a fürdés utáni visszahidratálásra. 

Bármelyik megoldást is válasszuk, fontos hogy a fürdés ne csak a tisztálkodásról szóljon. Legyen egészséges alternatíva, és felhőtlen wellness élmény is egyben!