Posted on

A futás ne csak újévi fogadalom maradjon

Megosztás

Minden harmadik ember legalább egy újévi fogadalom tett 2021-re. Ahogy általában, nem a masszázsok és a kozmetikai kezelések állnak a rangsor élén, hanem a testmozgás és az egészségesebb táplálkozás. Sajnos azonban ezek a fogadalmak szinte mindig elbuknak.

A WHO több testmozgást javasol koronavírus idején is

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) most adta ki új indítvány ajánlóit. Az egészséges életmódhoz a mérsékelt testmozgásnak legalább 300 percnek (5 óra), míg a magasabb intenzitású testmozgásnak legalább 150 percnek (2,5 óra) ajánlott lennie hetente. 

Ez pontosan a duplája a tavaly ajánlott mennyiségnek, de ez az ideális (legyen az heti kocogás, futás, fitness vagy bármilyen egyéb sportolás) amit el kellene érnünk, ha egészségesen szeretnénk élni, pláne a koronavírus idején.

A futás ne csak újévi fogadalom maradjon – akár közös wellness élmény is lehet

A testmozgás wellness élmény is lehet

A sportolás és a testmozgás egyszerűen kivitelezhető wellness élmény lehet bárkinek. De aki egy kínzásnak érzi a mozgást és csak muszájból csinálja, annak esélye sincs a folytatásra, és az egészséges életmód kialakítására.

A titok a napi 1 órás, lassú kocogásban rejlik

Mi megoldás? Azoknak, akik nehezen szánják rá magukat a rendszeres sportolásra, a lassú kocogás a megoldás. A kocogás (joggingolás) óriási előnye, hogy bármikor és bárhol gyakorolható. 

A sebesség nem számít, és nem kell különleges sportruházat sem. A lényeg a kényelmes sportcipő és az időjárásnak megfelelő öltözet. 

Futása különösebb megterhelés nélkül is eredményes lesz, ha naponta 1 óráig tart, heti 2 nap pihenőnapot beiktatva. 

Természetesen a megfelelő folyadékfogyasztást és a nyújtást, lazítást ne felejtse el futás előtt és utána sem!

Koronavírus idején az alábbiakra fokozottan kell figyelni

  1. Tartsunk a többiektől 2 méteres távolságot.
  2. Kerüljük a tömeget. Helyette válasszuk az utcákat, parkokat.
  3. Kora reggel ideális a futás felkelés után, hogy jól induljon a nap.
  4. Legyen nálunk palackozott víz, hogy ne kelljen köztéri csapokat használnunk.
  5. Hazaérkezés után alaposan mossunk kezet, még ha nem értünk semmihez, akkor is.
  6. Ha nem érezzük jól magunkat, hagyjunk ki néhány napot. Más egészségét ne veszélyeztessük.

A lassú kocogás egészségre gyakorolt hatásai

A könnyű, laza futások hatékonyan edzik a szívet, a keringési rendszert, a légzőszervrendszert és az izmokat is. Lehetővé teszik, hogy a szervezet hatékonyan szokjon hozzá a mozgáshoz, és fejlődhessen. 

A kocogás segít erősíteni az ínakat, ízületeket, szalagokat és csontokat, és „stresszmentesen” segít a mozgáshoz való adaptációban – azaz segít elkerülni a sérüléseket.

A sportsérülések megelőzésére

A Kurland testmozgáshoz és edzéshez, sportsérülések megelőzésére fejlesztette ki az Active Agent sport géleket. Ezek a prémium gélek értékes gyógynövényekkel és taurinnal járulnak hozzá az egészséges sportoláshoz. 

A piros, melegítő hatású RED gélt bemelegítéshez, a hűsítő, kék BLUE gélt sportolás utáni fájdalomcsillapításra és gyulladásgátlásra ajánljuk. Gazdaságos kiszerelésüknek hála, egy flakon fél évre elegendő mennyiséget tartalmaz.

Jó egészséget, és kitartást kívánunk az idei évre!