Posted on Hozzászólás most!

Egészség és jólét a járvány alatt és után

Megosztás

Mindenki minőségibb életre vágyik, jobb körülményekkel. Sokan nem hiszik, de munka és kitartás árán az emberek többségének ez tényleg elérhető. Ha a wellness filozófiáját megértjük és gyakoroljuk, közelebb kerülünk jólétünkhöz is. A jólét kérdése a pandémia idején még fontosabb, mint valaha!

A wellness dimenzióinak megértése és gyakorlása segít nekünk

1. Fizikai wellness 

A fizikai wellness fizikai jólétet jelent, vagyis pontosan azt, hogyan érezzük magunkat a bőrünkben. Ebben az értelemben semmi köze ahhoz, hogy mennyi a súlyunk, vagy milyen az alakunk. Ebben a dimenzióban azzal foglalkozunk, hogy milyen táplálkozásra, mozgásformára és mennyi alvásra van szükségünk ahhoz, hogy fittek legyünk. Ide tartozik a rendszeres sportolás, masszázsra járás és bőrünk ápolása jó minőségű termékekkel.

Törekedjünk mindenben a mértékletességre, kerüljük a rossz tápanyagokat. Időnként belefér egy hamburger, egy pizza, egy pohár bor vagy sör az életünkbe, csak ne vigyük túlzásba őket, és ezekből is a minőséget válasszuk. 

Fizikai jólétéhez nálunk első osztályú wellness termékeket és bőrápoló natúr kozmetikumokat talál, csak kattintson ide

2. Mentális wellness

A mentális wellness kifejezetten az agymunkáról szól. Elkötelezettséget jelent a világgal, tanulás, problémamegoldás és kreativitás révén. 

Töltsünk naponta olvasással legalább 30 percet. Mentálisan úgy érezhetjük magunkat a legjobban, ha sok önfejlesztő könyvet olvasunk, folyamatosan új dolgokat tanulunk, nyitottak vagyunk a világ változásaira, amivel együtt mi is változunk. 

Az érzelmi wellness a szeretet kifejezése (Fotó forrása: google)
3. Érzelmi wellness

Az érzelmi wellness elsősorban érzelmeink kifejezését és megértését jelenti. Az elfogadás képessége lehetőséget biztosít nekünk, hogy úgy álljunk másokhoz, ahogy szeretnénk, hogy hozzánk álljanak. Ez sok odafigyelést igényel, de rendszeres gyakorlással örömtelibb kapcsolatokban lesz részünk.

4. Lelki wellness

A lelki vagy spirituális wellness a céljaink keresését jelenti az emberi létezésben. Ha tudjuk mi a célunk az életben, biztosan lelki harmóniára és békére számíthatunk. 

5. Társadalmi wellness

Az érzelmi wellnesszel van szoros összefüggésben a társadalmi, azaz a szociális wellness. Egy ember nem tud mindenkinek megfelelni, ezért ösztönösen azok társaságát keresi, akik elfogadják úgy ahogy van, akiknek hasonló az érdeklődési körük, hasonló értékeket képviselnek. Ha megtalálja azokat, még ha kevesebben is vannak, örömtelibb, kiegyensúlyozottabb lesz az élete. Becsüljük meg a jó barátokat, jó munkatársakat!

6. Környezeti wellness

Egészséges, veszélyek nélküli fizikai környezet, ami a körülöttünk lévő világra utal. Annak tudatosítását jelenti magunkban, hogy milyen szerepet játszunk a természeti környezet javításában, nem pedig a pusztításában.

Számtalan tanulmány bizonyítja, hogy a fenti dimenziók elfogadása és tudatos gyakorlása jólétet hoz az életünkbe. Csak hinni kell benne, és persze tenni érte!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük