Posted on

Coral Bloom – éden a Vörös-tengeren

Megosztás

Szaúd-Arábia mindent megtesz, hogy rövid időn belül a világ egyik kedvenc turistacélpontjaként emlegessék. Legalábbis erre utal az a hatalmas fejlesztés, melynek egy része egy egészen egyedi szállodakomplexum lesz.

A Coral Bloom üdülő projekt

A Coral Bloom nevet viselő projekt keretében 50 üdülőközpontot, 22 mesterséges szigetet, golfpályákat és sok minden mást terveznek megépíteni a Vörös-tengeren. Ahogy arról a Kívültágasabb blog is beszámolt, a luxus üdülőközpont a Shurayrah-szigeten, a Királyság nyugati partjainál épül fel.

Vízre épült szállodakomplexum

A projekt 11 szállodát foglal magában a szigeten, amelyeket a világ leghíresebb és legnagyobb szállodamárkái üzemeltetnek – közölte a Szaúdi Sajtóügynökség (SPA).

„Hogyan tudunk egy olyan helyre, ahol korábban még nem járt senki, látogatókat csábítani? És hogyan tudjuk őket idecsábítani anélkül, hogy bármit károsítanánk? A rombolás helyett a környezetre, a már régen ott lévő dolgokra kell építenünk” – vázolta a brit stúdió vezetője, Gerard Evenden.

A beruházás része lesz még több különálló nyaralóépület éttermekkel és rekreációs részekkel. A hotelt már most a világ legnagyratörőbb turisztikai fejlesztésének tartják, a látványterveket elnézve nem minden alap nélkül.

A sziget koncepcióját úgy tervezték, hogy keveredjen érintetlen természeti környezetével. Ugyanis természetes delfin alakjával a sziget a világ negyedik legnagyobb zátony-rendszerének, érintetlen koralloknak és jelentős számú veszélyeztetett fajnak ad otthont.

Ha az elképzelés úgy valósul meg, ahogyan a tervekben szerepel, akkor a projekt 100 százalékban karbonsemleges lesz és megújuló energia felhasználására alapul, nem beszélve arról, hogy egyáltalán nem engedélyezik majd az egyszer használatos műanyagokat sem.

A Coral Bloom látványterve már videón is látható: https://www.youtube.com/watch?v=RaOf6eD91Bg

Amíg ez a komplexum elkészül, bízzunk benne, hogy a jelenlegi korlátozások nemsokára enyhülnek, és útra kelhetünk kedvenc szállodáinkba. Arról, hogyan válasszon wellness hotelt covid idején, korábbi cikkünkben olvashat.