Posted on

Arckrém zsíros bőrre: előnyben a természetes megoldások

Megosztás

Sok kamasz életét beárnyékolja a pattanásos bőr, és előfordul, hogy felnőttkorban sem szűnik meg a probléma. A zsíros bőr mögött örökletes hajlam, életmódbeli tényező (táplálkozási szokások, stresszes, túlhajszolt életmód), a hormonháztartás felborulása és nem megfelelő kozmetikumok használata is állhat.

A zsíros bőrrel kapcsolatos legáltalánosabb tévhit, hogy nem igényli a hidratálást, hiszen a megnövekedett faggyútermelés miatt alapból is hajlamos az olajosodásra. A faggyúréteg véd ugyan a kiszáradástól, de a bőr víztartalmát nem pótolja, ezért nagyon fontos a bőrtípusnak megfelelő arcápoló krém használata.

Sokan elkövetik a hibát, hogy szárító hatású arcápoló termékekkel igyekeznek csökkenteni a bőr zsírosságát. A rövid távon hatékonynak és logikusnak tűnő módszernek viszont hosszú távon komoly mellékhatásai vannak, hiszen éppen az ellenkező hatást érik el vele: a szervezet érzékeli a bőr szárazságát, és még túlzóbb faggyútermelésbe kezd.

Természetes arcápolás Kurland módra

De milyen az ideális arckrém zsíros bőrre?

A zsíros arcbőrnek körültekintő ápolásra, és ugyanúgy hidratálásra van szüksége, mint a többi bőrtípusnak, mégis komoly dilemmahelyzetben találhatjuk magunkat, ha a megfelelő arckrém felkutatása a cél.

A piacon található hagyományos termékek többsége egyáltalán nem alkalmas a problémás bőr állapotának javítására, helyreállítására. Különösen a kőolajszármazékokat, különböző vegyszereket, szilikont, tartósítószereket és mesterséges illatanyagokat tartalmazó kozmetikumoktól kell távol tartanunk magunkat.

A szilikontartalmú arckrémek például vékony bevonatot képeznek a bőrön, amely felboríthatja a bőr természetes hőmérséklet- és nedvességszabályozását. A tartósítószerek (pl. parabének) a hormonrendszer működésébe avatkoznak bele. A szintetikus illatanyagok pedig irritációt okozhatnak, allergiás reakciókat válthatnak ki.

Mi lehet a megoldás? A legtöbbet akkor tesszük a problémás bőrért, ha természetes olajakat tartalmazó krémekkel ápoljuk. A növényi alapanyagokhoz való visszatérés már szerencsére egyre hangsúlyosabb trend a kozmetikai iparban. A Kurland szilikon- és parabénmentes, kizárólag természetes összetevőket tartalmazó termékei is ezt az irányt támogatják.

A natúr arckrémek egyesítik a gyógynövények hatóanyagait, és természetes, könnyen felszívódó textúrájukkal ápolják a bőrt. Az arcbőr nem válik szárazzá, így a szervezet válasza sem a növekvő faggyútermelés lesz. Az antioxidáns-tartalmú, sejtregeneráló arckrémek zsíros bőrre is különösen kedvezően hatnak.

Nézzen körül online kínálatunkban, és válasszon a bőrtípusának megfelelő arckrémet!