Posted on

13 tipp a koronavírus okozta depresszió ellen

a_szaunazas_csokkenti_a_depressziot

Megosztás

Amikor a nappalok rövidebbek, korán sötétedik, hideg van, ráadásul még maszkot is kell hordanunk, nem csoda, hogy folyamatosan rossz a kedvünk. Most nem „csak” az őszi-téli depresszióval kell szembe néznünk, hanem a koronavírus okozta bizonytalanságokkal és megpróbáltatásokkal. 

A depresszió fő tünetei

Ha a hangulatunk hetek óta ingadozik, nincsen kedvünk kilépni az utcára, nem szeretnénk a barátainkkal találkozni, nem tudunk koncentrálni a napi feladatainkra, esetleg fáradtabbnak érezzük magunkat a megszokottnál, sürgősen életmódot kell változtatnunk. 

A szaunázás bizonyítottan hatékony a koronavírus depresszió ellen

Ezek a tippek segítenek a koronavírus depresszió ellen

  1. Tartózkodjon többet természetes napfényben. Ha számítógépes munkát végez akár otthon, akár a munkahelyén, lehetőség szerint ablak mellett dolgozzon.  
  2. Párologtasson nyugtató illóolajokat, például Vetivert vagy Téli melegítő illóolajat
  3. Töltsön naponta egy órát a friss levegőn. Sétáljon és kiránduljon többet. 
  4. Sportoljon, fusson vagy tornázzon rendszeresen. A mozgás bizonyítottan csökkenti a stresszt. Ráadásul a felesleges kilók is lemennek, és a hangulata is jobb lesz. 
  5. A tánc is nagyon hatásos a stressz ellen. Hangosítsa fel a rádiót, és mozogjon kedvére.
  6. Végezzen légzőgyakorlatokat, jógázzon, meditáljon naponta legalább 15 percet. 
  7. Olvasson önbizalom építő, személyiségfejlesztő könyveket. Nagyon sokat lehet belőlük tanulni, és a minden napi problémák megoldásában is segítenek. 
  8. Járjon el hetente hátmasszázsra. A hátmasszázs bizonyítottan oldja a stresszt. 
  9. Étkezzen egészségesen: fogyasszon több zöldséget, gyümölcsöt, és szedjen több C-és D-vitamint, melyek segítenek a betegségek elleni védekezésében. 
  10. Fontos, hogy ebben az időszakban se hanyagolja el szeretteit, barátait. Több tanulmány kimutatta, hogy minél több lelki támogatást nyújtunk másoknak, annál boldogabbak vagyunk mi is. 
  11. A nevetés a legjobb gyógyszer. Nézzen több vígjátékot, szórakoztató műsort. 
  12. Utazzon el egy wellness hétvégére, és vegye igénybe a helyi fürdők adta immunerősítő és stresszoldó lehetőségeket, például masszázsokat, fitnesst, szaunát. 
  13. Esténként lazítson 20 percig egy kád nyugtató, forró fürdőben. Kínálatunkban számos különleges fürdősót, fürdőolajat, habfürdőt és tejfürdőt talál, melyekkel testét-lelkét kényeztetheti. Higgye el, már egy 20 perces illatos, lazító fürdő is segít kiengedni a gőzt. Utána a kedve is jobb lesz!