Posted on Hozzászólás most!

Sörfürdő Bükfürdőn

A sör rendkívül gazdag vitaminokban, szénhidrátokban, ásványi anyagokban és nyomelemekben. A sörfürdő általában a férfiak kedvence, akik remek szórakozási lehetőséget látnak a sörös vízben való ellazulásban. Mivel rendkívül nyugtató hatású, ráadásul a bőrt és a hajat is szépíti, nem árt a hölgyeknek is fontolóra venni a komlótól illatozó kúra alkalmazását.

Sörfürdő Bükfürdőn részletei…
Posted on Hozzászólás most!

Mi az a fizioterápia?

A fizioterápia a természetes gyógymódok összességét jelenti, és a természet energiáit használja fel gyógyításra. Magában foglalja a gyógytornát, a masszázst, a gyógyvizes kezeléseket, az iszapkezeléseket (balneoterápiát), és a fényterápiás kezeléseket. is.  A Gyógytornászok Világszövetségének megalakulása óta hivatalosan szeptember 8. a Fizioterápia Világnapja.

Mi az a fizioterápia? részletei…
Posted on Hozzászólás most!

Az érintés és az ölelés fontossága a fittségért és a jó közérzetért

Közvetlenül a COVID-19 megérkezése előtt egy globális tanulmány, ún. Érintés teszt indult, melynek célja annak feltárása, hogy az érintés milyen szerepet játszik egészségünkben és jólétünkben, illetve, hogy a mai társadalmunk mennyire kiéhezett a társas érintkezésekre.

Az érintés és az ölelés fontossága a fittségért és a jó közérzetért részletei…
Posted on Hozzászólás most!

Ha a legjobb arckrémet keresi

Hogy egy adott szépészeti terméktípusra vonatkozóan kinek mit jelent a legjobb, az legalább annyira relatív, mint maga a szépség. Éppen ezért azt is sok tényező befolyásolja, hogy melyik kozmetikum a legideálisabb a számunkra: függ a bőrtípusunktól, a korunktól, de akár az aktuális évszaktól vagy az étkezési szokásainktól is. Általánosságban elmondható, hogy időbe telik megtalálni a számunkra legjobb arckrémet, és ha egyszer rálelünk, a legtöbben márkahűek maradunk.

Ha a legjobb arckrémet keresi részletei…
Posted on Hozzászólás most!

7 stresszoldó tipp menedzsereknek nem csak Covid idejére

Rengeteg a stresszt kiváltó tényező, amivel naponta szembesülünk. Észre sem vesszük és egyre nagyobb és nagyobb terheket teszünk magunkra. Bármelyik szakmát vesszük, biztosan találni fogunk egy felmérést vagy tanulmányt, amely azt mutatja, hogy a stressz és a kiégés soha nem volt olyan magas, mint napjainkban, a pandémia idején. Nem árt odafigyelnünk, hiszen ha túlzottan leterheljük magunkat, fizikai és mentális egészségünk veszélybe kerül.

Posted on Hozzászólás most!

Wellness a vízen: hódít a SUP

A SUP (ejtsd: szup) – Stand Up Paddle – magyarul leginkább állószörföt vagy állva-evezést jelent. Egy olyan vízi sport, amit bárki, korra és nemre való tekintet nélkül kipróbálhat, és örömét lelheti benne. 

Wellness a vízen: hódít a SUP részletei…
Posted on Hozzászólás most!

Száraz bőrre alpesi kecskevaj a megoldás

Ahogy a neve is utal rá, a kecskevaj kecsketejből készül. Már a XV. századi nagy svájci orvos, Paracelsus is kiemelkedő jelentőségűnek tartotta a kecsketej gyógyító hatását. Magyarországon 1645-ben találkozunk első ízben a kecsketej gyógyító hatásának leírásával. Az antibiotikumok felfedezéséig gyakorlatilag a kecsketej-kúra számított az egyik alapvető gyógyszernek a fertőző betegségek ellen. A tüdőszanatóriumok mellett rendszeresen kecske-tenyészeteket is tartottak.

Száraz bőrre alpesi kecskevaj a megoldás részletei…